En dag med Mariah :D

eller dag och dag en morgon. Men aja. Jag vill bara berätta att efter vi skildes för att var och en skulle gå hem till sig tänkte jag på hur du gör min vardag mycket roligare och ett gott skratt förlänger livet :). Även om skrattet är för ett sexistiskt skämt som någon av oss har dragit. Men som t.ex. i fredags när vi åkte sopsäk på gräsbacke(+Stenar) och det var så himla kul men jag har blåmärken som ser ut som de aldrig ska gå bort och när vi satt och lana på helgon och msn :D jaa det var kul. ajg älskar dig och hoppas du stnnar in mitt roliga liv.

FILMER när vi åker sopsäck kommer :D

Nej nej och nej!

Idag när jag gick hem från skolan hörde jag några barn prata om vilken som var deras favorit glass. Igår när jag satt på bussen hörde jag och alla andra på bussen några ungefär 14 åringar prata om sin favorit sprit. Ska dom där små 7 åringarna växa upp och bli lika dana som fjortisarna? Hoppas inte det! Men vem är det som formar barnen/ungdomarna tlll dom vi växer upp att bli? Är det föräldrarna? Är det omgivningen? Är det samhället?

Lite citat jag har hittat..

och som är värda att tänka över:

*Alla djur, utom människan, vet att livets huvudsakliga mening är att man ska njuta av det.

*Alla vill leva längre, men ingen vill bli gammal.

*Alla dessa dagar som kom och gick inte visste jag att det var livet.

*Livet är en enkelriktad gata.

*Det vackraste i livet är illusionerna om livet.

*Hela livet är ett försök att bevara livet.

Om man frågar någon på en måndag ¨hur är det?¨ är det sanolikt att personen svarar¨det är okej, det är måndag, lite tröt bara¨. Då hittade jag ett citat till de personerna som känner igen sig i svaret.
Måndagar är ett jäkla sätt att använda en sjundedel av sitt liv på.Fånga dagen!

När jag hade gäster i lördags så sa de att det skulle komma en decimeter snö!. Jag tänkte då att det bara var blaj och att det var någon nyhetstorka de hade hört. Men som på beställning började det snöa. På söndagen tog jag och min älskade mor en promenad i skogen och det var jätte fint för det var helt vitt ute. Snön vilade på träden och från himlen kom det snö flingor stora som carameller.  Hobby fotograf som jag är tänkte jag att jag skulle ta bilder på måndagen eftersom jag hade studiodag. Men när jag vaknade på måndagen var snön borta. Och det var grått och plask/slask ute.

Underliggande budskap: Ta vara på alla dagar som om det var den sista och låt inte saker rinna ur sanden. Tag dig tid och gör de saker du planerar.

2008 men ändå samma!

Viktfixering är ett ämne som är ständigt om diskuterat. Överallt jag än går så är det något som stör mig, och det är denna konstanta fixsering av våran vikt! Helan tiden är det program om vikt, tidningar skriver om vikt och människor pratar om vikt. VIKT VIKT VIKT! Vikten av att vara vacker sitter inte på hur många kilo man väger. Men har inte alltid varit så här?. På 50-talet var det en skådespelerska vid namn Sophia Loren retad för hon var FÖR smal. På 50-talen ansågs det vackert att vara kurvig. Nu ansers det(av majoriteten) att vara jätte smal size 0 eller size 00. Size 0 är i svensk storlek stolek 32 och size 00 är storlek 30. Affärer ska ha sedan 2 modeller dog år 2007, slutat sälja så små stolekar men det går förtfarande att hitta på tex svenska H&M. Modellerna dog för trycket blev för stort på vikt minskning. För de som svälter sig själva där ute sluta med det och ät hälsokost istälet och det är inget fel med att äta pizza! Elller bara strunta i det och gör det som känns bra och ha kul livet är för kort.


Och så vill jag bara säga Skänk gärna pengar till cancer forskning om ni ändå ska låta bli att äta!

www.cancerfonden.se/templates/SendGift____1011.aspx


Ja, några rader ur The Secret.

The Secret, Rhona Byrne

Du måste må bra. Du måste känna positiva känslor inför Dig själv. Det här är viktigt eftersom du inte kan dra till dig din perfekta vikt om du hyser negativa känslor inför din kropp som den är nu. Om du mår dåligt över din kropp är det en stark känsla, som gör att du fortsätter dra till dig dåliga känslor i din kropp. Du kommer aldrig att förändra din kropp om du är kritisk mot den och hittar fel på den. Tänk på allt som är perfekt med Dig. När du tänker tankar om perfektion, när du tycker om Dig själv, då befinner du dig på samma frekvens som din perfekta kropp, och då drar du till dig det som är perfekt.


RSS 2.0